Met PVT of Heatpipes 

Haalt u alles uit de zon!

Wat is PVT?

Photo Voltaisch Thermische panelen, ook wel PVT genoemd, zijn zonnepanelen waarmee je zowel elektriciteit als warm water kan opwekken. Een hybride systeem is in feite niets anders dan een combinatie van een zonnecollector en een traditioneel zonnepaneel. Hiermee kunt u warm tapwater maken. In combinatie met een warmtepomp is het zelfs mogelijk om uw eigen warmte te produceren.

Voordelen hybride zonnepaneel

 

• Het dakoppervlak wordt goed benut omdat je geen gescheiden collectoren en panelen meer nodig hebt. Esthetisch gezien is een geïntegreerd systeem ook aantrekkelijker om te zien.

• Een hybride zonnepaneel levert zowel in de zomer als in de winter een hogere elektriciteitsopbrengst (gemiddeld 5-10 %). Dit komt door een betere koeling in de zomer en opwarming in de winter.

• De totale energieopbrengst van een hybride paneel is ongeveer 40% hoger dan die van een standaard paneel omdat je er zowel warmte als elektriciteit mee kan produceren.

Triple Solar panelen

Triple Solar panelen werken anders dan een zonneboiler. Samen met een warmtepomp vormen ze een warmtewisselaar en kunnen ze een woning of gebouw in alle seizoenen, 24 uur per dag, van warmte voorzien.

Triple Solar panelen zijn ook verkrijgbaar met isolatie voor een geïntegreerd dak of als PVT-panelen, waarbij je dankzij de combinatie met PV zowel warmte, als elektriciteit opwekt. Zeer geschikt voor zelf- en nieuwbouw.

Sonnekraft zonneboilers

Sonnenkraft is een Oostenrijks bedrijf dat sinds 1993 zich bezighoudt met duurzame energie en het verminderen van CO2-uitstoot. Daarmee is het bedrijf echt een pionier te noemen; nog voordat duurzaamheid een ‘hot item’ werd waren zij hier al mee bezig. Nieuwe ontwikkelingen en technologieën worden niet alleen op de voet gevolgd, deze worden ook bij Sonnenkraft bedacht! Sonnenkraft heeft een breed assortiment en werkt met snelle levertijden!

Techniq-Energy Collector systemen

Techniq-Energy levert completezonneboiler en zonnecollectoren systemen aan gekwalificeerde bedrijven. Deze complete systemen bestaan uit de zonneboiler, de zonnecollectoren en de bijbehorende onderdelen om de zonneboiler en zonnecollectoren aan te kunnen sluiten.

De zonneboiler en zonnecollectoren zijn in prijs zeer concurrerend doordat de zonneboiler en zonnecollectoren als eigen merk worden geproduceerd.

Is uw interesse gewekt? Vraag dan naar de mogelijkheden!