Zonnepanelen

Laten uw dak stralen

 

Wat zijn PV-panelen?

Zonne-energie is energie van de zon in de vorm van warmte en licht. Met zonne-energie wordt tegenwoordig meestal bedoeld de energie die mensen zelf met hun technologie opwekken direct vanuit van zonnestraling. Dit gebeurt op dit moment in Nederland vooral op twee manieren:

 • Zonnepanelen, welke het licht direct omzet in elektriciteit. Dit worden ook wel PV-panelen genoemd.
 • Zonnecollectoren, is thermische zonne-energie waarbij zonlicht wordt omgezet in warmte.

 

Zonnepanelen van de hoogste kwaliteit

CGE (Collectieve Groene Energie) heeft een breed assortiment aan PV-producten van een hoge kwaliteit. U kunt bij ons terecht voor o.a. zonnepanelen, omvormers, montagesystemen, kabels & connectoren, led verlichting en autonome, off-grid systemen. Kwaliteit, continuïteit en betrouwbaarheid staan bij ons hoog in het vaandel. Wij leveren uitsluitend producten die nauwkeurig zijn getest en hun dienst in de markt hebben bewezen. Onze A-merk zonnepanelen worden door onze toeleverancier vooraf middels een streekproef getest. Dit gebeurt door External Sun, een onafhankelijk onderzoeksinstituut. 

Zo bent u verzekerd van kwaliteit, zowel in poly-, mono- als full black-panelen.

Garantie

Onze producten bieden zeer goede voorwaarden en garantie. Zo hebben wij omvormers met minimaal 10 jaar productgarantie en zonnepanelen met zelfs 12 jaar productgarantie en 30 jaar opbrengstgarantie. Bij door ons geleverde zonnepanelen is de garantie voor niet-Europese zonnepanelen herverzekerd. Dat betekent dat ook onze niet-Europese zonnepanelen voor u met een goede garantie op uw dak komen te liggen!

Merken

Wij verkopen producten van hoge kwaliteit van verschillende merken, ook op uw verzoek:

Sterk in hoogrendementspanelen en smart modules.

JA Solar is een van de grootste fabrikanten van zonnepanelen ter wereld en neemt als fabrikant van hoogwaardige zonnepanelen de vierde plek op de wereldranglijst in. JA Solar onderscheidt zich door een sterke innovatieve focus. Met name de hoogrendementspanelen Percium (mono) en Riecium (poly)modules zijn een succes. Verder zijn de panelen met een geïntegreerde SolarEdge Power Optimizer zeer gevraagd.

Kenmerken van JA Solar

 • Verticaal geïntegreerd productieproces om kwaliteit te garanderen
 • Unieke celtechnologie
 • Hoog efficiënt productaanbod
 • Betrouwbare financiële positie
 • Beursgenoteerd bedrijf

Grootste fabrikant van zonnepanelen.

 

Jinko is momenteel de grootste fabrikant van zonnepanelen ter wereld. De kwaliteit van de zonnepanelen is uitstekend.

Kenmerken van Jinko

 • Nummer 1 op de Bloomberg Tier 1 list
 • Complete product range
 • Productiefaciliteiten onder andere in Europa (Portugal)
 • Grote productiecapaciteit

 

Japanse kwaliteit zonder concessies.

Panasonic ontwikkelt al zonnepanelen sinds 1975. Zij is al jarenlang de referentie in de ontwikkeling van nieuwe, innoverende fotovoltaïsche producten.

Kenmerken van Panasonic

 • 40 jaar solar ervaring
 • Panelen met speciale HIT technologie
 • Productie van panelen met zeer hoog rendement
 • 25 jaar productgarantie
 • Extreem laag claimpercentage van < 0.005%

 

Zonnepanelen tegen goede prijzen.

Canadian Solar is opgericht in 2001. Zij produceert haar zonnepanelen in Vietnam. CG Energie biedt de zonnepanelen van Canadian Solar tegen een zeer goede prijs aan. Kenmerken van Canadian Solar

 • 14 GW aan productie
 • Meer dan 8600 werknemers wereldwijd
 • Goede prijzen bij CG Energie ( op aanvraag )
 • Beursgenoteerd bedrijf

 

Zonnepanelen van Duitse kwaliteit.

Astronergy is één van de grootste fabrikanten van zonnepanelen. Het Chinese bedrijf heeft vestigingen over de hele wereld. In Europa zijn zij gevestigd in zowel Duitsland als Spanje. De zonnepanelen die u bij CG Energie koopt zijn in Duitsland geproduceerd.  Wat is het voordeel voor u? Zonnepanelen van Duitse kwaliteit voor een uitstekende prijs.

Kenmerken van Astronergy.

 • Wereldwijde bekendheid
 • Hoog kennisniveau met breed productassortiment
 • Zowel interne als externe kwaliteitscontrole
 • Geschikt voor grote projecten

Productie in verschillende landen.

 

CSUN, is een toonaangevende fabrikant van zonnecellen en zonnepanelen en is nauw verboden met de bekende China Electric Equipment Group (CEEG). CSUN heeft een uitgebreide ervaring in de PV industrie en staat bekend om ontwikkeling, efficiency en kwaliteit.

Kenmerken van CSUN

 • Uitstekende keuze als projectmodule
 • Gecertificeerd door alle grote kwaliteits- en veiligheidsinstanties
 • Betrouwbaar met uitsluitend positieve toleranties
 • Hoge efficiëntie modules
 • Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding
 •  

Hyundai

Hyundai Heavy Industries (HHI) is opgericht in 1972 en een zeer bekende naam in de zware-industriesector. Het bedrijf heeft 48.000 werknemers in dienst en de jaaromzet bedraagt meer dan 40 miljard dollar. Hyundai Heavy Industries is een wereldwijde leider en innovator en zet zich in voor een sterke ontwikkeling op het gebied van hernieuwbare energie. Hyundai Solar (Hyundai Heavy Industries Green Energy) is begonnen als divisie van HHI. Sinds december 2016 is het een zelfstandig bedrijf en een dochteronderneming van HHI.

Kenmerken Hyundai:

 • Gefabriceerd in Zuid-Korea
 • Productgarantie van 12 jaar
 • Vermogensgarantie van 30 jaar (1e jaar 97.6% en de volgende 29 jaar -0.6%p/j, tot 80.2% na 30 jaar)
 • Uitgevoerd met Perl technologie, dit zorgt voor zeer hoge efficiëntie
 • Zonnepanelenfabrikant sinds 2005

 

Solvis

ONDERSCHEIDEND IN PRODUCTONTWIKKELING

Solvis is vanaf 2009 aanwezig op de PV-markt met een toewijding om een ​​milieuvriendelijke en betaalbare energiebron te produceren. Zij onderscheiden zich met producten die het resultaat zijn van eigen productontwikkeling en onderzoek. Met duurzame investeringen in personeel, apparatuur en onderzoek en ontwikkeling heeft Solvis de concurrentiepositie van het bedrijf op de wereldmarkt bepaald. Het bedrijf zet zich in om voor iedere toepassing een passende PV-oplossing te vinden.

Kenmerken Solvis:

 • Volledig in de EU geproduceerde producten
 • Glas-Glas monokristallijne zonnepanelen

 

LG new Logo Vector   De kracht van het merk

LG Solar maakt altijd al innovatieve en hoogwaardige producten; de panelen van LG voldoen aan
dezelfde strenge normen. De PV-panelen van LG blijven robuust en efficiënt in omstandigheden met hoge temperaturen
of weinig straling, daarnaast hebben ze een lage afbraak en een langere garantie dan het marktgemiddelde. Deze factoren zorgen dat de
kwaliteit van LG en het consumentenvertrouwen gewaarborgd blijven. 25 jaar garantie tot 370Wp vermogen per module. Vraag ernaar!

 

Mastervolt026009_MV LOGO_PMS is als Nederlands omvormer merk al meer dan 20 jaar actief in de Solar markt en levert in meer dan 80 landen. De solar omvormers variëren van 500 Wac tot 3000 Wac. De meest recente omvormer is de Soladin WEB. Deze Nederlandse omvormer voor de residentiële markt wordt volgens de hoogste kwaliteitseisen geproduceerd, waarbij een sterke Wi-Fi internetverbinding volledig is geïntegreerd in het ontwerp. De omvormers van Mastervolt zijn ontworpen om de hoogst mogelijke kWh opbrengst te leveren. Niet alleen als de zon schijnt, maar ook in wisselende weersomstandigheden of bij lage instraling. Dit is mogelijk door het Mastervolt IntelliConcept.

om goodwe_kopieGoodwe is een jong Chinees bedrijf dat is opgericht in 2010. CGEnergy onze partner is een officieel service center voor GoodWe. Kenmerken van GoodWe: Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, Beursgenoteerd sinds 25 december 2015, Zeer innovatief gericht met een grote R&D afdeling, Hoge conversie efficiëntie, Zeer laag uitvalspercentage van 1%

Omnik is een Duits-Chinese joint dat sinds de oprichting in 2010 een grote bekendheid heeft genoten. CGEnergy onze partner is een officieel service center voor Omnik. Kenmerken van Omnik: Kosteneffectieve producten, Intelligent monitoringssysteem, Intern testcentrum, Wereldwijde logistiek, Volledige service!

om solaredge

SolarEdge is een Israëlisch bedrijf dat is opgericht in 2006.  SolarEdge levert systemen voor optimalisatie en monitoring van zonne- energiewinning. CGEnergie is een ‘Certified Installer‘ van SolarEdge prodcuten. Kenmerken van SolarEdge: Speciaal ontwikkelt systeem, dat de energieopbrengst  maximaliseert, Uitgebreide monitoringsmogelijkheid, Actief in meer dan 88 landen, Beursgenoteerd, Innovatie gegarandeerd!

om solis

Solis omvormers worden geproduceerd door de Chinese fabrikant Ginlong Technologies, opgericht in 2003. CGEnergy onze partner is het officiële service center van Solis. Kenmerken van Solis. Een van de eerste net-omvormer fabrikanten, Verticale productie strategie om kwaliteit te waarborgen, Hoge betrouwbaarheid door wereldwijde certificering, Omvormers hebben een nauwkeurig MPPT algoritme, en hebben een breed spanningsbereik.

mon Esdec1ClickFit is onderdeel van het Nederlandse bedrijf Esdec dat is opgericht in 2004. Het systeem is speciaal ontwikkeld voor schuine daken. Voor ieder schuin dak is een passende oplossing mogelijk. Kenmerken: Geschikt voor ieder type zonnepaneel, een oplossing voor ieder type dak. Flatfix Fusion is het nieuwste onderdeel van Esdec. Het is een revolutionair lichtgewicht plat dak systeem dat ingezet kan worden voor nagenoeg alle platte daken. Kenmerken: Speciaal ontwikkelde features voor een hoger rendement.

mon GSEGSE Intégration is een Franse onderneming en onderdeel van Groupe Solution Energie. GSE heeft een uniek indek-systeem ontworpen die veel voordelen biedt. Kenmerken: Geschikt voor nagenoeg alle zonnepanelen, ideaal voor zonen-energie-systemen op nieuwbouwwoningen, esthetische oplossing, bestaat slechts uit een aantal onderdelen, kosteneffectief

mon Van_der_valk_solarHet Nederlandse bedrijf Van der Valk Solarsystems is al sinds 1963 systeemleverancier. Zij biedt een divers aanbod aan montagesystemen. Kenmerken van Van der Valk montage systemen: Snelle en betrouwbare leveringen, alle systemen toepasbaar op elk type dak of ondergrond, snelle montage, alle systemen in zowel portraits als landscape configuratie leverbaar.

 

kabels amphenol1

Amphenol is onderdeel van HIS Renewables dat in 1985 is opgericht in Duitsland. Zij zijn marktleider op het gebied van interconnect systemen die dienen in zware omstandigheden. Kenmerken van Amphenol: Duits product, sluit gemakkelijk aan op de (industrie)standaard, volledige kabel samenstellingen beschikbaar, meeste stroomopbrengst in de industrie, kan de hoogste spanning aan.kabels hikrapro

HIKRA is eveneens onderdeel van HIS Renewables. De kabel kenmerkt zich door de duidelijke kleuren en uitstekende garantie. Kenmerken van HIKRA: Duitse kwaliteit, 25 jaar garantie, zowel boven- als ondergronds te gebruiken, UV, zon-en weer bestendig.

 

 

Montagesystemen Algemeen

Hoe worden zonnepanelen gemonteerd? Het montagesysteem is een belangrijk onderdeel van het PV-systeem. Het montagesysteem moet ervoor zorgen dat het zonnepaneel goed bevestigd zit en ook onder slechte weersomstandigheden vast blijft zitten. Daarnaast is een eenvoudige en veilige installatie ook een eigenschap waar een goed montagesysteem aan moet voldoen. CGE kiest voor de beste kwaliteit die op dit moment in de markt aanwezig is.

Opdak montage syteem

Platdak montage syteem

Indak montage syteem

Dit is het meest gebruikte montagesysteem. Het wordt aan het dak bevestigd door middel van eenvoudig te plaatsen dakhaken, die aan de panlat bevestigd worden. De weerhaken van de dakhaak zorgen ervoor dat de dakhaak stevig vastgrijpt aan de panlat. Voor oudere daken die niet helemaal recht meer zijn, zijn er in hoogte verstelbare dakhaken beschikbaar. Hiermee kunnen de zonnepanelen uitgelijnd worden, zodat het geheel een strak uiterlijk krijgt. Omdat dakpannen en panlatten verschillende diktes hebben, zijn er drie typen dakhaken zodat er voor iedere dakpan een dakhaak beschikbaar is. Er wordt niet in het dak geschroefd of geboord waardoor de waterdichtheid van het pannendak gegarandeerd blijft.

De montagerail wordt eenvoudig op de dakhaken vastgeklikt. Het aanbrengen van zowel de dakhaken als de rail gaat gemakkelijk en gebeurt geheel zonder schroeven, bouten, moeren en gereedschap. De zonnepanelen worden met behulp van de montagehulp opgehangen aan de montagerail, zodat de zonnepanelen gemakkelijk op de juiste plek geschoven kunnen worden. Vervolgens worden de zonnepanelen vastgeschroefd aan de rail met behulp van montageschroeven en universele klemmen. In de rail is alvast een speciale schroefdraad aangebracht wat het vastschroeven van de zonnepanelen vereenvoudigt. CGE maakt op pannendaken gebruik van het ClickFit-systeem en van Van der Valk Solar Systems. Beiden zijn Nederlandse producenten.

Voor platte daken maakt CGE gebruik van FlatFix en van Van der Valk Solar Systems. Dit zijn lichtgewicht montagesystemen welke ingezet kunnen worden voor nagenoeg alle platte daken. Met een minimum aan ballast kan het gekoppelde systeem voor zowel grote als kleine systemen worden gebruikt. Het unieke ontwerp laat zich met dezelfde componenten opbouwen in een klassieke zuid-opstelling, maar ook in een oost-west- of noord-zuid-opstelling.

FlatFix Fusion heeft een opstellingshoek van 13 graden. Dit zorgt ervoor dat de PV-opstelling bij nagenoeg iedere oriëntatie zeer goede opbrengsten kan behalen. FlatFix Fusion (het meest recente systeem) voorziet in verschillende slimme features, waaronder een geïntegreerd kabelmanagement, thermische ontkoppeling van de zonnepanelen en het dak, en passieve koeling van de zonnepanelen. Deze features leiden tot een hoger rendement van het PV-systeem en een verlenging van de levensduur van zowel de zonnepanelen als het dak.

Het CGE energiedak, indak systeem geeft uw woning een modern design dat u onderscheidt van de rest van uw wijk. Voor deze meer esthetische oplossing maakt CGE gebruik van het indaksysteem van GSE Integration. Dit indaksysteem is geproduceerd in Frankrijk en is het enige systeem dat voldoet aan de CEIAB 2012 standaard op alle typen dakbedekking met gebruik van traditionele zonnepanelen (met aluminumframe).

Het systeem werd ontwikkeld vanuit de praktijk door ervaren solarteurs en is geschikt voor elk zonnepaneel met aluminium. Het is uiterst snel en eenvoudig te monteren omdat het slechts uit een zeer beperkt aantal onderdelen bestaat. Het GSE indaksysteem is ideaal voor zonne-energiesystemen op nieuwbouwwoningen, bij dakrenovatie en waar esthetiek gewenst is. Voor een relatieve lage meerprijs voor het indaksysteem in combinatie met CGE “All Black” zonnepanelen monteert u een prachtige en sierlijke zonne-energie installatie op uw dak.

Is uw interesse gewekt? Vraag dan naar de mogelijkheden!