Kan ik zonnepanelen kopen zonder dat dit ten koste gaat van mijn huishoudboekje?

Afgelopen week stelde iemand mij deze vraag. En hij was niet de eerste. Voor iedereen die worstelt met de vraag hoe het huishoudboekje eruit komt te zien na investering in zonnepanelen, geef ik hier uitleg en tips.Portret Jan Otter

Spaargeld investeren in zonnepanelen

Eigenlijk is het heel simpel. Tenminste, als je geld op de bank hebt staan om +/- Euro 4.500 te investeren. Dat zijn de kosten van een gemiddeld zonne-energiesysteem. Je moet dan natuurlijk niet vergeten om de btw terug te vragen. In dit geval levert investeren in zonnepanelen je meer op dan het geld op een spaarrekening laten staan. Op je investering kun je nadat je installatie hebt terugverdient al snel 16% rendement maken!

Lening voor zonnepanelen

Voor wie niet zo gemakkelijk al dat geld kan voorschieten is er de mogelijkheid om daar geld voor te lenen.  Dit kan tegen verschillende rentetarieven. In de praktijk werkt het zo uit dat je dit bedrag waarschijnlijk in ongeveer zeven jaar kunt afbetalen – zonder dat je dus extra geld moet onttrekken uit de huishoudpot. Hoe kan dit? Is dit te mooi om waar te zijn?

Wanneer je zonnestroominstallatie is opgeleverd en aangesloten op het net, verdient deze direct geld voor je. Dit werkt via het zogenoemde ‘salderen’. Op bijvoorbeeld de site van ‘consuwijzer’ lees je duidelijk wat salderen is. Klik hier voor meer informatie.

Salderen is dus niets anders dan dat je geld krijgt voor de energie die je teruglevert aan het net. Dit bedrag is afhankelijk van de tariefafspraken die je met je energieleverancier hebt gemaakt, en natuurlijk van de energie die je niet gebruikt en daarom aan het net teruglevert. Je snapt het al: dat is dus afhankelijk van de capaciteit van je zonnestroominstallatie. Ieder jaar vind je de afrekening van de saldering terug op de jaarafrekening van je energieleverancier.

Omdat je minder energie verbruikt en misschien zelfs teruglevert, kan je maandelijkse voorschot aan het energiebedrijf omlaag. Zie het zo: de voorschotnota van bijvoorbeeld Euro 65,- die je aan het energiebedrijf betaalt voor elektriciteit, gebruik je na plaatsing van je zonnepanelen nu gedeeltelijk of helemaal om je lening mee af te lossen.

Een goede leverancier en energieadviseur van zonnepanelen kan exact per maand de opbrengst van je systeem doorrekenen. Nu weet je waarom dat zo belangrijk is! CG Energie geeft op basis van persoonlijke wensen en behoeften bij alle offertes een gratis berekening. Zo kunnen wij onze klanten het beste advies geven. Interesse voor een gratis berekening en advies? Neem dan contact met ons op.

Energie Agenda:

Begin deze maand werd door minister Kamp van economische zaken de Energieagenda gepresenteerd.

De Energieagenda vertelt hoe in Nederland in 2050 nauwelijks nog CO2 wordt uitgestoten. In de energietransitie stuurt het kabinet op het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen (CO2). Als dit je interesseert kun je hier het hele document lezen.

Energiefonds Almere:

Ik heb hier al vaker over geschreven, maar eindelijk is er een politiek besluit. Vanaf medio januari 2017  is het energiefonds beschikbaar. Uit dit fonds kunnen bewoners, organisaties en VvE’s uit Almere tegen een vaste lage rente geld lenen voor bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen, zonneboilers of andere energie besparende maatregelen. De gemeente Almere wil hiermee inwoners stimuleren te besparen op energiekosten en bij te dragen aan een energieneutrale stad. Het fonds maakt onderdeel uit van het programma ‘Energie Werkt!’.

Woont u in Almere en wilt u hier meer over weten neem dan contact met ons op.

Salderingsregeling tot 2023

Salderingsregeling 2023

Lange tijd was er discussie en onzekerheid. Zo, aan het eind van dit jaar is het goede nieuws dat deze week de Tweede Kamer besloot dat de salderingsregeling tot zeker 2023 moet blijven bestaan. Wat betekent dit voor u als consument?

Dit betekent dat wie in 2017 besluit om zonnepanelen op zijn dak te monteren nog minimaal 7 jaar verzekerd is van de mogelijkheid om energie te salderen.  In die 7 jaar is die investering waarschijnlijk al bijna of helemaal afgelost of terugverdiend. Stelt u zich dat eens voor. Hierna heeft u nog ruim 18 jaar voor de volle 100% plezier van uw investering. Dit is gebaseerd op 25 jaar levensduur van uw zonnestroominstallatie. Uw elektriciteitsrekening blijft in al die jaren heel erg laag. Ondertussen is ook uw huis nog in waarde gestegen, is uw energielabel met 1 of 2 klassen toegenomen en heeft u ook nog de btw op uw investering terug mogen ontvangen. Hoeveel beter kan dit nog?

Dit is het moment om voor een zonne-installatie te kiezen. Hoe langer u wacht, hoe korter u van de salderingsregeling gebruik kunt maken! Wacht dus niet langer. U kunt vandaag nog een offerte aanvragen.

Tip: ook oudere mensen kunnen met deze regeling nog jaren van hun investering genieten.

Maar de grootste verdienste is dat we de wereld en ons leefmilieu met elkaar groener maken voor onszelf en ons nageslacht.

CG Energie en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Building On LoveVeel van onze klanten weten dat wij de Almeerse stichting ‘Building On Love’ een warm hart toedragen. Bezoek eens hun site en laat zo aan het eind van dit jaar uw hart spreken! Geeft u in 2017 een kind uit slobbenwijk ‘Klipheuwel’ een jaar lang onderwijs?

Klik hier voor meer informatie,

 

Een groen 2017

Het was afgelopen jaar voor mij een hectisch en bewogen jaar. Er is in 2016 veel gebeurd en ik kijk dan ook reikhalzend uit naar wat 2017 ons gaat brengen. In ieder geval weet ik nu al dat dit een “groen 2017” zal worden. Als wij zowel in Nederland als lokaal in Almere onze energiedoelstellingen willen halen, dan kunnen we niet meer lummelen – maar moeten met elkaar aan de bak! Dat kan niemand alleen. Daarom danken wij al onze klanten, relaties, kennissen, vrienden en familie voor het vertrouwen die u in ons in het afgelopen jaar hebt gesteld!

Mocht u nog geen klant zijn, dan begroeten wij u graag in 2017 als nieuwe en tevreden klant van CG Energie.

Voor onze bestaande en nieuwe klanten zetten wij ook komend jaar graag ons beste beentje voor!

Van 22 december 2016 tot 2 januari 2017 zijn wij beperkt bereikbaar.

kerstkaart